We genieten van goede muziek uit onze speakers of andere apparaten. Om dit geluid zo goed mogelijk te laten klinken heeft u uiteraard goede kabels nodig. Een juiste en kwalitatief goede kabel kan echt het verschil maken. Zo kunt u van storing vrij geluid genieten.

Waar moet u op letten bij een geluidskabel of connector

Wilt u uw telefoon verbinden met een geluidsinstallatie of uw televisie aansluiten met een soundbar? Zo beschikken de meeste telefoons over een jack 3,5 mm aansluiting. Dit geldt niet voor de meest nieuwe telefoons. Om jou te helpen bij jouw keuze, hebben we enkele tips opgesteld:

 

Controleer de aansluitingen

Controleer de aansluiting van het apparaat die u wilt verbinden. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld bij de beschrijving van de apparaten te kijken. Of een foto te maken van de aansluitingen en dit naar ons te sturen. Dan kunnen we met u meekijken wat voor kabel u nodig heeft.

 

Kies de juiste lengte

Een lange kabel kan handig zijn om apparaten verder uit elkaar te zetten. Toch is dit niet altijd de beste keuze, omdat het signaal een langere afstand moet overbruggen en dit kan tot storing leiden. Maar voorkom ook een te korte kabel, dit kan ervoor zorgen dat de uiteinde kapot gaan of een kabelbreuk.

 

Ga voor de beste bescherming

De aansluitingen van kabels zijn kwetsbaar. Als de aansluiting schade heeft opgelopen, zal de kwaliteit afnemen of werkt de kabel niet meer. U kunt hiervoor het beste gaan voor een vergulde connector. De koperen aansluiting in de connector kan zal hierdoor niet gaan roesten.