Pluggen

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1

DIN-connector

DIN-kabels worden tegenwoordig steeds minder gebruikt. Mocht je dit kabeltype nog wel in huis hebben, dan is het wel zo fijn dat je daarop de juiste aansluiting kunt bevestigen. Voor deze kabels onderscheiden we 5-, 6- en 8 pins DIN-connectoren. De 5-pins pluggen kun je gebruiken voor het aansluiten van microfoons, mixers en versterkers. Een 6-pins DIN plug wordt voornamelijk gebruikt in de audio-, video- en datatechniek. Het zesde pinnetje is speciaal toegevoegd om datatechniek mogelijk te maken. Wil je jouw computer verbinden met een printer? Dan is een 8-pins connector perfect voor jou.


 

Jack plug voor jouw koptelefoon of oortjes

De meest gebruikte audiopluggen zijn ongetwijfeld de Jack connectoren. Telefoons, tablets, computers, laptops: vrijwel allemaal beschikken ze over een Jack aansluiting. De oudere Jack pluggen hebben een lengte van 2.5 millimeter, maar tegenwoordig zijn de 3.5 mm Jack plug en de 6.35 mm Jack plug de meest gebruikte aansluitingen. Je dient van tevoren dus altijd goed te controleren welke aansluiting jouw audioapparaat heeft, zodat je zeker weet dat je de juiste plug aanschaft. De meeste koptelefoons en oortjes hebben een Jack aansluiting op het snoer zitten zodat deze met meerdere apparaten verbonden kunnen worden. Ideaal, want dan kun je een hoofdtelefoon van het een bepaald merk gerust in jouw telefoon van een ander merk pluggen!
 

Luidspreker connector

Als jij over een luidsprekerkabel op rol beschikt moet je hier natuurlijk nog de juiste aansluiting op bevestigen. Een luidspreker plug is in verschillende varianten leverbaar. Voorbeelden hiervan zijn een banaanstekker, speaker connector en een Speakon connector. Het voordeel van deze pluggen is dat je ze niet aan een snoer hoeft te solderen. Al deze aansluitingen kun je namelijk door middel van een handige schroefbevestiging aan jouw luidsprekerkabel vastmaken. Wil je er zeker van zijn dat jouw connector goed vast blijft zitten? Neem dan een exemplaar met trekontlasting. Deze functie zorgt ervoor dat jouw plug niet per ongeluk losschiet van de kabel, zodat je deze langdurig en intensief kunt gebruiken.
 

Een RCA-connector

Beschik jij over een Tulp (RCA) kabel die je van de juiste aansluiting wilt voorzien? Dan is een RCA-connector precies wat je zoekt. Deze pluggen dien je op je bestaande Tulp kabel te solderen. Houd er rekening mee dat een Tulp connector vaak maar geschikt is voor kabels tot een bepaalde diameter. Controleer van tevoren dus goed hoe dik jouw kabel is en/of de plug hiervoor geschikt is of niet. Om er zeker van te zijn dat jouw geluidskabel niet beschadigd raakt kies je voor een RCA plug met een handige knikbescherming. Deze bescherming zorgt ervoor dat er geen kabelbreuk optreedt. En als je van plan bent jouw Tulp plug op regelmatige manier te gebruiken raden wij aan om een exemplaar aan te schaffen waarvan de aansluiting verguld is. Een vergulde connector is niet alleen geschikt voor intensief gebruik, maar garandeert ook een perfecte en storingsvrije geluidsoverdracht.