loodaccu

De loodaccu is een oplaadbare accu. De loodaccu's van beterbatterij.nl zijn 6 Volt of 12 Volt. De loodaccu's worden gebruikt in veel verschillende situaties zoals noodstroomsystemen, golf trolly, accu scooters, camping lampen, voerboten, opslag van elektriciteit van zonnepanelen, back-up voeding voor telefooncentrales, alarmsystemen etc

Voordeel van loodaccu's is dat ze een grote stroom (capaciteit) kunnen leveren, en zijn volledig onderhoudsvrij.

Voltage

Een loodaccu heeft een bepaalde voltage, deze wordt uitgedrukt met een V van Volt. De meeste loodaccu's zijn 6 Volt of 12 Volt. Dit is belangrijk wanneer u een vervangende loodaccu zoekt. Meestal staat het op de loodaccu die u wilt vervangen. Weet u het niet zeker, maak een foto van de oude loodaccu (met daarop de code's) en mail die naar [email protected]

Capaciteit

Daarnaast is de capaciteit belangrijk van een loodaccu. De capaciteit wordt weergegeven in A (Ampère). Hoe meer Ampère hoe meer capaciteit hij heeft, maar ook hoe groter hij wordt. Vaak hebben de loodaccu's standaard maten, een 12 Volt 7,2 Ah heeft vrijwel altijd dezelfde maat. De capaciteit van een loodaccu bepaaldt hoe lang een apparaat blijft werken die aangesloten staat op de loodaccu.

Weet u het niet zeker, neem dan even contact met ons op.

 

Tips voor een lange levensduur / gebruik van de loodaccu:

 • Als je de loodaccu voor langere tijd niet meer gebruikt zorg dan dat deze opgeladen weggezet wordt, en ieder half jaar opnieuw opgeladen wordt. Accu's die ontladen zijn en zo weggezet worden zullen kapot gaan (capaciteit neemt sterk af, of hij laad helemaal niet meer op)
 • Zorg voor een "warme" plek voor de accu. De levensduur van de accu neemt sterk af als hij in een omgeving staat waar het onder nul komt in de winter. Als je b.v. de quad van de kinderen opbergt in een onverwarmt schuurtje, zal de accu hier sterk onder lijden in de winter maanden.
 • Het opladen van de loodaccu gebeurt het liefst ook in een warme (kamer temperatuur) omgeving.
 • De levensduur van een loodaccu kan uitgedrukt worden in het aantal keer dat deze opgeladen kan worden. Voor de loodaccu's geldt hoe verder een loodaccu ontladen wordt, en daarna opgeladen wordt hoe korter de levensduur. De levensduur kan zo varieren van 300-1000 keer.
 • Een loodaccu kan zonder bezwaar voor langere tijd aan een goede oplader liggen, voor de levensduur is dat alleen maar goed. In een UPS systeem staan de loodaccu jaren achter elkaar aan de oplader, zonder problemen. Een goede oplader is wel van belang natuurlijk.

 

Ultracell Loodaccu's

Beterbatterij levert vanaf  juni 2013 Ultracell loodaccu's. Ultracell loodaccu's koopt u online bij beterbatterij

Ultracell bestaat sinds 1999 in is gevestigd in Engeland. Zij producren de zogenaam de VRLA (Valve Regulated Lead Acid) of zoals wij ze noemen loodaccu's. Utracell levert kwaliteit tegen een goede prijs

De website van Ultracell vind u hier:  Webstie Ultracell

De UIltracell loodaccu's die beterbatterij levert zijn de zogenaamde General Purpose loodaccu's. Deze ultracell loodaccu's kunnen voor zeer veel doeleinden worden ingezet zoals:

 • Backup power supplu (UPS) vertaal cicly
 • Alarm en beveiligingsystemen
 • Noodverlichting
 • Electrische fietsen
 • Speelgoed auto's / scooters / trikes etc 
 • Robot grasmaaiers
 • Campinglampen
 • zonnepanelen
 • elektrische scooters
 • enz

Levensduur van de Ultracell loodaccu's

De levensduur van de Ultracell loodaccu, en eigenlijk alle loodaccu's wordt grotendeels bepaald door de mate van ontlading, en het aantal keer dat de loodaccu geladen wordt

Zoals u hier rechts kunt zien wordt de levensduur van de loodaccu uitgedrukt in Cycle Life (aantal keren volledig laden).  De mate waarin de loodaccu ontladen wordt, wordt DOD genoemd Depth Of Discharge.

Als de loodaccu steeds voor 100% ontladen wordt dan zal de loodaccu na 200-300 oplaad cicly's vrijwel geen capaciteit meer kunnen leveren.

Wordt de accu steeds voor 50% ontladen dan zal de loodaccu ongeveer 500 keer opgeladen kunnen worden voordat hij geen capaciteit meer heeft.

Tenslotte zal zal de loodaccu het langste meegaan als hij minder dan 30% ontladen wordt voordat hij weer geladen wordt. Dan kan de levensduur oplopen tot meer dan 1200 keer laden.

MK Battery accu's

Beterbatterij levert ook de Amerikaanse accu's van MK Battery. Deze fabrikant is gespecialiseerd in AGM en Gel accu's en 1 van de grootste fabrikanten van accu's in de wereld.  Door de absolute top kwaliteit leveren de MK Battery accu's top prestaties. Ze zijn 100% onderhoudsvrij, ontladen minder dan 2% per maand en kunnen veilig worden toegepast.

Heeft u een specifieke accu nodig van MK, welke niet op de site staat, mail dan even naar [email protected]  wij kunnen vrijwel iedere MK battery accu leveren.

 

Cyclisch gebruik

Een loodaccu kan voor zeer veel toepassingen gebruikt worden. Zoals hierboven beschreven kan je de levensduur van een loodaccu uitdrukken in het aantal keer dat deze opgeladen kan worden, Hoe dieper de accu ontladen wordt, hoe korter de levensduur. Nu heeft beterbatterij ook loodaccu's die beter tegen diep ontladen kunnen. Deze worden dan ook wel cyclische accu's genoemd. Cyclische accu's zijn de zogenaamde gel accu's en AGM accu's. Deze accu's zijn beter geschikt voor cyclisch gebruikt. Wat is dan cyclisch gebruik?  Cyclisch gebruik is, als de accu intensief ontladen wordt en weer opgeladen. Voorbeelden zijn: rolstoelen, golftrolleys, boten, speelgoed en grasmaaiers.

Vaak worden de normale loodaccu's ook gebruikt voor dit soort cyclische toepassingen, voornamelijk vanwege de lage prijs. Echter de levensduur van zo'n loodaccu is dan ook een stuk korter.
Ben je op zoek naar een goede cyclische accu kijk dan eens naar de accu's van MK Battery: MK Battery  

Laden van Loodaccu's

Voor het laden van loodaccu's heb je een speciale loodaccu lader nodig. De meeste loodaccu laders kan je ook gebruiken voor Gel, AGM en auto accu's.  Een goede lader past de hoeveelheid laadstroom aan op het voltage van de accu. Hoe voller de accu hoe hoger het voltage.  Bij een 12 volt accu wordt de accu geladen tot 13,8 volt  dan is hij vol. Sommige laders gaan zelfs tot 14,4 volt.  Een goede lader begint met een kleine stroom (A) en bouwt deze op tot de maximaal laadstroom.  Als de accu dan richting de 13,8 volt gaat, zal de stroom langzaam afnemen.  Indien de accu vol is gaat hij over op een druppel stand (ook bekend als druppellader).  Je kan de loodaccu dan rustig aan de lader laten staan.  Hier vind je alle loodaccu laders van beterbatterij: Loodladers

Winter stalling voor je loodaccu

Beterbatterij verkoopt laders die geschikt zijn om grote accu’s in conditie te houden in de winter.  Bijvoorbeeld deze:   Als je de accu in de winter niet gebruikt, en je wilt hem in top conditie houden dan gebruik je eerst de normale lader om de accu geheel op te laden. Daarna sluit je deze kleine druppel lader aan, en laat je hem zo de rest van de winter staan. Dit verlengt de levensduur van de accu aanzienlijk.