Oven lampjes voor een warme en hete omgeving

Filters
4 ProductenPagina 1 van 1

Het vervangen van de lamp in de oven

Het is reuze handig, verlichting in de oven. Zodat je kan zien of je gerecht in de oven al klaar is. Het ovenlampje zorgt hiervoor.  Helaas gaan deze lampjes niet zo lang mee als de oven. Tijdens de levensduur van de oven zal je meerdere keren hat lampje moeten vervangen. 

De lampjes moeten tegen hoge temperaturen kunnen, ook komt er vaak aanslag om het lampje door gespetter van uw oven gerechten.  Net lekker bezig in de keuken, gaat het ovenlampje kapot. Het is aan te raden altijd een reserve lampje bij de hand te houden, zodat u deze snel kan vervangen.

Ovenlamp Fitting en uitvoering

De temperatuur van een  oven voor huishoudelijk gebruik kan oplopen  tot ongeveer 275-300 graden Celsius. Niet iedere lamp kan hier tegen, daar bestaan er speciale ovenlampjes, die bestand zijn tegen deze hoge temperaturen.

De meeste ovenlampjes hebben een E14 fitting. Kijk altijd voor de zekerheid in de handleiding van de oven, daarin staat precies welke lamp je nodig hebt. Je kan ook op het lampje zelf kijken.

Hoe vervang ik het lampje  in de oven?

Meestal is het geen lastige klus om het ovenlampje te vervangen.  Eerst bepaal je de locatie van de lamp (meestal achter een doorzichtige afscherming). Zorg dat de oven afgekoeld is. Maak ook de doorzichtige afscherming goed schoon, zodat je optimaal kan genieten van je nieuwe lamp. 

Lichtsterkte van de ovenlamp

Bij gloeilampen, Halogeen lampen wordt de sterkte uitgedrukt in Watt en lm (lumen). Hoe groter het getal hoe meer licht de lamp geeft. De ovenlampjes zijn er in 10, 20 en 40 watt 

Ook kunt u kijken naar het aantal lumen van de lamp, om te bepalen welke lamp u in de oven wilt hebben. 

Uw ovenlamp online kopen bij Beterbatterij

Bij beterbatterij bestelt u eenvoudig en voordelig uw ovenlamp. Meestal versturen wij deze kleine lampjes per post, in een stevige brievenbus doos zodat u niet thuis hoeft te blijven in afwachting van uw nieuwe ovenlamp. De oevenlampjes zijn vrijwel altijd op voorraad, dus de volgende dag in huis.