Omvormer

Vermogen

De omvormers zijn verkrijgbaar met verschillende vermogen. Kies het vermogen wat het beste bij uw behoefte past.  Het vermogen wordt uitgedrukt in Watt. De omvormers beginnen bij 100 Watt en lopen door tot zelfs 4000 Watt.

Je kan dit zelf berekenen met de formulie  P (watt) = U (Volt) x I (Ampere)

Zuivere sinus

Onze zuiver sinus omvormers zetten 12 of 24 Volt om naar een zuiver 230 Volt. Deze zuivere sinusgolf uitgang leverd hetzelfde als uw stopcontact thuis (vaak zelfs beter). Zuivere sinus omvormers zijn meer universeel in te zetten in vergelijk met de gewone (gemodificeerde) omvormers. Sommige apparatuur werkt niet op een omvormer met een gemodificeerde sinus en wel met een zuivere sinus. Goed voorbeeld hiervan is, de Philips Senseo. Dit apparaat werkt perfect op een omvormer met een zuivere sinus maar niet op een gewone omvormer (met een gemodificeerde sinus).  Zuivere sinus omvormers geven ook beter beeld en geluid met audio en video apparatuur.

USB Uitgang

Sommige omvormers hebben standaard een USB uitgang ( 5 Volt ). Dit is heel handig omdat veel mobiele apparatuur op te laden is via USB. Denk hierbij aan de Iphone, Ipad, Samsung Galaxy, navigatie systeem etc.

Verbruikt een omvormer stroom als er niets op aangesloten staat ?

Ja, de omvormers verbruiken ook stroom als er niets op aangesloten staat. Het is niet veel, het is ook afhankelijk van het vermogen van de omvormer. Hoe groter het vermogen, hoe meer stroom hij verbruikt als er niets op aangesloten staat. Aangeraden wordt om de omvormer uit te zetten, of af te koppelen van de accu. Anders bestaat het risico dat de omvormer de accu leeg trekt na een aantal uren.

Welke omvormer kan ik het beste gebruiken ?

Dat is sterk afhankelijk wat u wilt aansluiten. Kijk op de apparaten die u wilt aansluiten hoeveel vermogen deze nodig hebben (Watt). Zoek hier de bijbehorende omvormer bij.

Wat is de levertijd van de omvormers ?

Wij streven ernaar om de levertijd zo kort mogelijk te houden. Meestal worden bestellingen dezelfde dag verstuurd of de volgende werkdag. Wij versturen via PostNL en zijn afhankelijk van de bezorging van PostNL. In de meeste gevallen levert PostNL onze paketten binnen 1 werkdag af. U krijgt ook een mail van ons met de Track en Trace, zodat u kunt zien wanneer PostNL uw bestelling afleverd.