Audio adapters

Filters
0 ProductenPagina 1 van 1

Jack adapter

Jack adapters

De meest gebruikte verloopstekker is de jack adapter. De meeste geluidskabels en audioapparaten zijn voorzien van een jack aansluiting. Bijvoorbeeld een telefoon, tablet, laptop of computer hebben een jack aansluiting. De jack connectoren zijn verkrijgbaar in verschillende diameters: 2.5, 3.5 en 6.35 millimeter (mm). Van deze drie aansluitingen is de 3.5 mm connector de meest voorkomende.

 

Toslink adapter

Heb jij een audiokabel met een Toslink aansluiting die je bijvoorbeeld op een versterker wilt aansluiten, maar heb je hiervoor de verkeerde aansluiting? Toslink kabels worden vooral gebruikt bij Blu-ray spelers en soundbars aan te sluiten. Maar er bestaat natuurlijk een kans dat je versterkte geen optische aansluiting heeft. Dan zul je een Toslink adapter moeten aanschaffen

 

Tulp kabel met RCA-adapter

RCA en tulp adapter

Andere geluidskabels die veel gebruikt worden zijn Tulp (RCA) kabels. Met een Tulp naar Tulp adapter zorg je ervoor dat je twee kabels op veilige manier met elkaar verbindt. Zo heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een platenspeler met een geluidsbox te verbinden of je televisie te koppelen aan je stereo-installatie. Ook als je kabels net te kort zijn biedt een RCA-adapter uitkomst.

 

XLR-adapters

XLR-kabels zijn ideaal voor het verbinden van bijvoorbeeld je microfoon. Met een XLR-adapter zorg je ervoor dat je de aansluiting van je kabel verandert, bijvoorbeeld naar een Tulp of jack connector. Zo kun je jouw XLR snoer gewoon aansluiten op een geluidsinstallatie met een ander type ingang. Als je jouw bestaande audiokabel wilt verlengen kies je voor een XLR-koppelstuk. Met dit handige exemplaar zorg je ervoor dat twee snoeren met dezelfde XLR-aansluiting op elkaar worden aangesloten, zonder dat de kwaliteit van het geluid verloren gaat.