Horloge Batterijen

Informatie over horloge batterijen

Horloge batterijen komen voor in heel veel verschillende maten. Er zijn een aantal zaken waar u goed op moet letten.

Zilveroxide of alkaline batterijen in horloges

Horloge batterijen zijn zilveroxide batterijen, deze gaan lang mee, leveren een goede spanning en zullen vrijwel niet lekken. Voor iedere soort zilveroxide batterij is er ook een alkaline batterij. Voorbeeld is het type 377 batterij of SR626 batterij, de zelfde batterij in alkaline vorm is de AG4 knoopcel.

Het advies is om nooit alkaline batteijen in een horloge te doen, ze zullen snel leeg gaan, en de kans op lekken is groot.

Welke type moet worden gebruikt in een horloge?

Er zijn veel verschillende types horloge batterijen. Wat het bovendien lastig maakt om een keuze te kunnen maken, is dat iedere fabrikant zijn eigen type aanduiding heeft. 

Beterbatterij heeft vrijwel alle type horloge batterijen. Bovendien hebben we een ruime keus uit A-merken en voordelige B merken merken. u vind ze hier: Beterbatterij horloge batterijen

 

Horloge batterijen vervangen

 Het is zeer voordelig om zelf de horloge batterijen te vervangen. U maakt uw horloge open en leest de op de batterij het type welke u nodig heeft.  Meestal is dat wat moeilijik leesbaar. U kunt een loep gebruiken of met de mobiele telefoon een foto nemen en deze inzoomen. Op de webstie van beterbatterij kunt u eenvoudig zoeken naar het type batterij:

Zoeken bij Beterbatterij

 

Als u begint met typen zal de website alvast laten zien wat aan de zoekargumenten voldoet:

zoeken naar de Varta V377