Grote verschillen tussen 9V block batterijen

Grote verschillen tussen 9V block batterijen

minuten lezen

Grote verschillen tussen 9V Block batterijen

Voor iedere toepassing de juiste batterij. Voor de 9 volt block batterijen kunt u kiezen tussen zink, alkaline, lithium en natuurlijk oplaadbaar.

De zink batterijen zijn goedkoop in aanschaf. Deze zijn vooral geschikt voor apparaten die weinig stroom nodig hebben of waar u het geen probleem vind als ze snel uitgaan (kinderspeelgoed ?) Tegenwoordig worden er vrijwel geen 9V zink batterijen meer verkocht. De 9V alkaline batterij of de oplaadbare 9V batterijen zijn een veel beter alternatief.

De alkaline batterij is de meest gebruikte vooral bekend geworden door het Duracell konijntje die het maar bleef doen. De alkaline batterij is goed en gaat lang mee. De prijs / prestatie is uitstekend.

De lithium 9 Volt block batterij is de meest krachtige batterij, hij gaat 5-7 x langer mee dan een alkaline batterij. Ideaal als je wilt dat ze lang meegaan en betrouwbaar zijn bv in rookmelders.  Ze zijn in de praktijk 2 -3 x duurder dan alkaline. Op langere termijn zijn ze dus goedkoper in gebruik.

Uiteindelijk kunt u ook kiezen voor oplaadbare 9 volt batterijen. De kosten op lange termijn zijn bij deze batterij het laagst. Als je ze vergelijkt met de 9v alkaline batterij, dan gaat deze ongeveer 50% minder lang meer.  Je moet dan wel investeren in een lader en 1 of meerdere oplaadbare 9 volt batterijen.